Hoe gaat een osteopathisch consult eraan toe?

  • Anamnese: er wordt u een reeks vragen gesteld over uw klacht maar tijdens de eerste consultatie ook over uw medische voorgeschiedenis zodat de osteopaat zich een zo goed mogelijk beeld kan vormen over de mogelijke invloeden op uw klachtenregio en op uw lichaam in het algemeen
  • Provocatie en onderzoek: de pijnuitlokkende structuur wordt zo precies mogelijk gelokaliseerd en uw lichaam wordt volledig onderzocht op bewegingsverliezen via manuele testen
  • Behandeling: de gevonden bewegingsbeperkingen worden behandeld via een reeks manuele technieken (vb mobilisatie, manipulatie). Er bestaat geen standaardbehandeling omdat elk individu uniek is en een specifieke benadering vereist. Ik probeer u, indien gewenst, in eenvoudige termen duidelijk te maken wat ik gevonden heb, hoe dit gelinkt is met uw klacht en hoe dit best aangepakt wordt.

Een behandeling neemt ongeveer 45min in beslag. Het is de bedoeling dat uw klachten na drie tot zes behandelingen verdwenen zijn. Indien er echter geen resultaat wordt geboekt, worden in samenspraak met de patiƫnt de behandelingen stopgezet en eventueel gezocht naar een andere oplossing.

U hebt geen voorschrift nodig van een arts om een osteopaat te kunnen raadplegen. Osteopathie heeft echter niet de ambitie om de klassieke geneeskunde te vervangen, wel om er complementair mee samen te werken. Een arts richt zich vnl. op structurele klachten zoals ontstekingen, breuken, scheuren, terwijl een osteopaat zich verdiept in het functionele aspect van het lichaam zoals bewegingsverliezen.

Maak een afspraak
«
»
X